Pmd: alleen voor verpakkingsafval

Foto: Publiek domein

Het zomerse weer leent zich uitstekend voor allerlei zomerse activiteiten. Dat levert ook een heleboel ‘zomers’ afval op. Denk aan wegwerpbarbecues, een lekke zwemband of een kapotte tuinstoel. Allemaal spullen die ROVA tegenkomt tussen het pmd-afval – maar dat hoort niet.

Wat hoort bij pmd?

Pmd staat voor plastic verpakkingen, metalen verpakkingen en drankenkartons. Het gaat dus alleen om verpakkingsafval uit het huishouden. Gebruiksvoorwerpen zoals tuinstoelen en opblaaszwembaden horen daar niet bij. Deze voorwerpen verstoren het sorteerproces bij de verwerker.

Stel uzelf bij het scheiden van pmd altijd de vraag:

Is mijn plastic of metalen afval een verpakking?

Is het antwoord op deze vraag ja, dan hoort het bij pmd en anders niet. Uiteraard is een drankenkarton sowieso al een verpakking.
Een uitgebreide lijst met wat er wel en niet bij pmd hoort is te vinden op www.rova.nl/pmd.

Meer informatie

Op de website van ROVA vindt u nog veel meer informatie over de inzameling en recycling van pmd. Daarnaast vindt u hier meer tips over het scheiden van pmd-afval. Heeft u vragen over de pmd-inzameling, neem dan contact op met het ROVA Klantcontactcentrum, 038 427 37 77. U kunt daar terecht op werkdagen tussen 8.00 en 20.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 15.00 uur.

Bron: gemeente Amersfoort

Reacties