Samen appartementen bouwen op de Lichtenberg

Foto: Gemeente Amersfoort

Op de Lichtenberg is een unieke kans voor een groep toekomstige bewoners, om zelf een appartementengebouw te laten bouwen. Particulieren geven gezamenlijk opdracht voor de bouw van hun woning. We noemen dat collectief particulier opdrachtgeverschap (CPO).

CPO betekent dat u als groep samen verantwoordelijk bent voor het ontwerpen en laten bouwen van een appartementengebouw. Voordeel daarvan is dat u het naar uw eigen wensen en behoeften kunt maken. De kavel ligt op het hoogste punt van Amersfoort, aan de Vondellaan nabij de rotonde met de Utrechtseweg. Het gebouw komt in een zeer groene omgeving te staan, met veel bomen en aan het begin van de parkstrook.

5 tot 9 appartementen
Het appartementengebouw kan maximaal vijf lagen hoog worden. Er passen dan tussen de 5 en 9 appartementen in. Onder het gebouw moet een privé-parkeergarage komen. Als de inschrijfperiode start, kunnen groepen zich inschrijven voor de CPO kavel. Daarbij moet een bod worden ingediend voor de kavel. De kavel wordt gereserveerd voor de groep met het hoogste bod.

Heeft u interesse? Op www.wonenopdelichtenberg.nl/cpo staat alle informatie die u nodig heeft om als groep in te kunnen schrijven en te kunnen bouwen. Verstandig is om nu al een groep te zoeken of te vormen.

Bron: gemeente Amersfoort

Reacties