Herinrichting Heideweg Hooglanderveen

Foto: Google Maps

De Heideweg in Hooglanderveen wordt vanaf 2018 opnieuw ingericht. Dit is woensdagavond 28 juni met het dorp afgesproken tijdens een bijeenkomst in de Dissel.

De werkzaamheden zijn een oplossing voor de wateroverlast die er vaak is na een stevige regenbui. Tevens biedt het de kans om de straat beter in te richten en het wegdek toekomstbestendig te maken. Hooglanderveners gaan actief meedenken over het nieuwe ontwerp.

Veel water blijft momenteel na een fikse regenbui op het wegdek staan op de Heideweg tussen de Willem Tomassenlaan en de Van Tuyllstraat. Bewoners gaven al enkele jaren aan dat zij een herinrichting van de straat wilden, want ook het wegdek laat te wensen over. Er wordt nu door de gemeente geld vrijgemaakt om deze problemen aan te pakken. Bij de herinrichting wordt alvast rekening gehouden met de mogelijke aanleg van de Sterrebostunnel op de snelfietsroute tussen Amersfoort Centrum en Nijkerk.

Riool
Onder de grond komt – naast het bestaande riool – een extra rioolbuis voor afvoer van het regenwater. Dit is nodig aangezien de winters in Nederland steeds meer neerslag te zien geven. Met deze ingreep wordt extra capaciteit toegevoegd om al die neerslag af te voeren zonder het bestaande riool daarmee te belasten.

Aan de slag
Wethouder Hans Buijtelaar (verkeer): ”Veel Hooglanderveners gaven al geruime tijd aan dat het hoog tijd was om met de Heideweg aan de slag te gaan. Ik ben blij dat we nu van start gaan en een aantal klussen in één keer goed aanpakken. De komende tijd maken we samen met de Hooglanderveners een ontwerp. Met hun inzet zien we volgend jaar de eerste resultaten in het dorp. Daarnaast wil ik ook kijken of we ook al wat aan de Van Tuyllstraat kunnen doen. Daar is nu nog geen geld voor maar ik wil me hard maken om het wel voor elkaar te krijgen.”

Reacties