Derde small talk zone geopend

Foto: Stichting Time for Small Talk

De derde locatie van het nieuwe concept Time for Small Talk is gisteren geopend bij het café Blur Your Life op het Mooierplein. Dat is de eerste Small Talk Zone in de binnenstad, de andere twee zijn al actief op het Eemplein en in De Nieuwe Stad.

Small Talk Zones zijn bedoeld om spontane ontmoetingen en gesprekken te stimuleren. Zo willen de initiatiefnemers van het concept de bewoners van Amersfoort permanente mogelijkheid bieden om gezelschap te vinden.

De feestelijke opening van de derde locatie bij Blur Your Life was onderdeel van een Buurtevenement met het thema ‘Beter een goede buur dan een verre vriend’. Onder genoot van speciale sapjes en lekkere homemade taarten hebben de deelnemers een gezellige middag gehad. De initiatiefnemers van Time for Small Talk en de eigenaressen van het café hebben hun visie en passie om de wereld iets mooier te maken gedeeld. Het idee van een vaste ontmoetingslocatie voor de buurt werd hartelijk ontvangen.

De toevoeging van een Small Talk zone – de plek voor spontane ontmoetingen en gezellige gesprekken, is een logische stap voor Blur- een combinatie van een café en winkel voor originele en verantwoorde cadeaus. “De Time for Small Talk-boxje maakt dat mensen zich op elkaar oriënteren. Op die manier is er echte aandacht. Vanuit aandacht komen de mooiste ontmoetingen tot stand – maar ook veel van de producten in de winkel zijn op die manier ontstaan. Time for Small Talk past perfect in deze gedachte!” – vertelt Rianne Hammenga van Blur. Dit maakt Blur een plek waar buren elkaar altijd kunnen ontmoeten met een kop koffie, in gesprek raken over meer dan alleen de buurtzaken en van waaruit activiteiten ondernomen worden.

Ken jij het concept van Time for Small Talk al? In de Small Talk Zones kunnen bezoekers en de gasten gebruik maken van een rechthoekig boxje met een gele en een paarse kant om aan te geven of je open staat voor een vrijblijvend praatje of dat je een gesprek zonder telefoons waardert.

In de Small Talk zones komt de traditie van de ‘small talk’ ook onder de aandacht. Want waar kun je nog zomaar iemand aanspreken voor een praatje? En waarom nemen we eigenlijk genoegen met een chat op sociale media als we tussen de mensen zijn in een gezellige horecagelegenheid en op andere ontmoetingsplekken? “De Small Talk-box maakt mensen bewust van hun sociale gedrag in openbare plaatsen. Het zou geweldig zijn als er weer meer aandacht is om spontane gesprekken te voeren met mensen die je niet kent. Dat kan zo leuk en verrassend zijn”, –  zegt Irina Chernobrovkina van Time for Small Talk. – “Zoals de Engelse gezegde luidt: “A simple hello can lead to a million things.”

Op 29 juni wordt nog één locatie in de binnenstad geopend bij Nul33. Ook een café met het bijzonder concept. Met de lancering van vier Small Talk zones in Amersfoort komt de realisatie om de binnenstad van Amersfoort een ware ontmoetingsplek te laten worden een stap dichterbij. Er moeten nog drie nieuwe locaties aansluiten om het echt tot een begrip te maken. Het initiatief van Time for Small Talk is mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Amersfoort en Indebuurt033.

Reacties