13-jarige Carlijn in eindvoorstellingTelekids Musicalschool & RTL Talent Academy

Foto: Andy Doornhein

Carlijn (13 jaar) is op 25 juni en op 1 juli te zien in “Tien in de Lucht”; de eindvoorstelling van de Telekids Musicalschool & RTL Talent Academy. Alle leerlingen van alle vestigingen van de musicalschool staan ieder jaar in een grote eindvoorstelling op het podium naast bekende musicalsterren.

Voor Carlijn is het dit jaar extra bijzonder, want zij heeft één1 van de kinderhoofdrollen te pakken en is dus vlak naast onder andere Roben Mitchell, Sanne Maas en Daniël van Klaveren te zien in het theater!

Iedereen in de spotlight
Bij de musicalschool krijgen de kinderen en jongeren in hun eigen leeftijdscategorie iedere week les in zingen, dansen en acteren. In de tweede helft van het schooljaar wordt er toegewerkt naar de grote Eindvoorstelling in het theater. Hierin komen alle leerlingen, van alle vestigingen van de school uit het hele land, samen in het theater om te beleven hoe het is om in een grote musicalproductie te staan. Om dit te bereiken wordt er iedere week hard gewerkt, waarbij plezier en persoonlijke ontwikkeling voorop staan. De echte theaterbeleving van de leerlingen wordt compleet gemaakt doordat ze ieder jaar door volwassen musicalsterren van tegenspel worden voorzien. Deze spelers verzorgen als het ware de rode draad die het hele stuk met alle aparte groepen uit het land tezamen brengt tot 1 verhaal.

Carlijn in de rol van Lisse
Er is een aantal leerlingen die de kinderhoofdrollen spelen en dus heel direct samen acteren met de musicalsterren. Carlijn uit het Leusderkwartier is éém van die gelukkigen, want zij zal te zien zijn in de rol van Lisse. “Lisse heeft wisselvallige karaktereigenschappen. Ze is altijd erg enthousiast”, aldus Carlijn. Ze heeft auditie gedaan voor deze rol, net zoals vele andere leerlingen van de Telekids Musicalschool TopClub. Dat is een selectiegroep binnen de school die op drie plaatsen in Nederland te vinden is. “De lessen zijn leuk. We krijgen ook veel tips aan de hand van ons persoonlijke ontwikkel doel’’, zegt Carlijn.

In de buurt
De Telekids Musicalschool/RTL Talent Academy streeft ernaar om overal in Nederland iedereen de kans te geven om van zingen, dansen en acteren te genieten. Er zijn ook leslocaties in Amersfoort, ook deze leerlingen zijn te zien in de voorstelling. Dit wordt allemaal geregeld vanuit het hoofdkantoor; zie de website voor meer informatie en inschrijven. In Juli en September zijn er proeflesmogelijkheden.
Ga voor meer informatie naar www.telekidsmusicalschool.nl of www.rtltalentacademy.nl.

Reacties