Woningbrand kan vaak worden voorkomen

Foto: Publiek domein

Stoken is de belangrijkste woningbrandoorzaak, gevolgd door brand tijdens het koken en brand in elektrische apparaten. Brand ontstaat vaak door menselijk handelen en kan dus ook door mensen worden voorkomen. VRU brandweer heeft een jaar lang onderzoek gedaan naar de oorzaken van woningbrand.

Dit en nog veel meer informatie en tips zijn te zien in het filmpje ‘Voorkom woningbrand’.

Voorkomen is beter dan blussen!
Brandveiligheid klinkt misschien moeilijk, maar u kunt op een eenvoudige manier veel zelf doen om brand in uw huis te voorkomen. Want voorkomen, is beter dan blussen. Daarbij kunt u denken aan het gebruik van het juiste hout – schoon en droog loofhout- als u de open haard aansteekt. Of het gebruik van een kookwekker tijdens het koken om droogkoken te voorkomen. Zorgen dat elektrische apparaten hun warmte kwijt kunnen bijvoorbeeld tijdens het opladen, kan ook brand voorkomen. VRU Brandweer zou een uitgebreide lijst kunnen maken met manieren waarop je de belangrijkste brandoorzaken aanpakt, maar beeld zegt meer dan 1.000 woorden. Daarom kunt u op www.vrubrandweer.nl/veiligthuis een animatie bekijken waarin de belangrijkste brandoorzaken worden benoemd en krijgt u tips over hoe brand kan worden voorkomen. Uj zorgt toch ook voor een brandveilig thuis?

VRU Brandweer staat paraat voor brandveiligheidsraad
Heeft u vragen over brandveiligheid thuis? WhatsApp uw vraag naar 06 12 95 85 99 en u krijgt binnen kantooruren antwoord van brandveiligheidsexperts van VRU Brandweer. U kunt ook bellen op 088 878 1000 of e-mailen via [email protected]l.

Veiligheidsregio Utrecht (VRU)
De VRU is een samenwerkingsverband van de 26 Utrechtse gemeenten. De VRU coördineert de veiligheid van alle inwoners in de provincie Utrecht.

Reacties