NK Wielrennen Jeugd op zaterdag 10 juni in Amersfoort

Foto: NK wielrennen

In het Amersfoortse Bergkwartier wordt zaterdag het officiële KNWU NK jeugd verreden voor jongens en meisjes van 8 t/m 14 jaar. Het beloven mooie wedstrijden te worden met in totaal bijna 400 deelnemers uit het gehele land.

Wellicht zitten de nieuwe Tom Dumoulin en Anna van der Breggen tussen deze jeugdrenners. Elke kampioen ontvangt een echt winnaars kampioenshirt zoals ook bij de profs. WV Eemland in samenwerking met het platform Fiets033 organiseert dit kampioenschap. Het projectteam onder leiding van Frank de Haan en Michel de Rijk heeft het afgelopen jaar heel veel werk verricht om het NK te organiseren. De organisatie is er klaar voor en ziet het NK met vertrouwen tegemoet. Ook het weer lijkt goed mee te werken om er een waar wielerfestijn van te maken.

Parcours
De start is op de Hugo de Grootlaan. De finish is voor elke categorie bovenaan de Hugo de Groot Laan aan het einde van de gehele klim van ongeveer 5% op de Gagelberg. Er zijn twee parcoursen uitgezet. In de ochtenduren koersen de oudere categorieën op de volgende ronde van 2 km: Hugo de Grootlaan, Vondellaan en Kapelweg. In de middag voor de jongste categorieën wordt gereden op Hugo De Grootlaan, Surinamelaan, Bonairelaan en Kappelweg. Deze ronde is 1200m lang.

Programma
De eerste start vindt om 9.00 uur plaats voor de jongens van 12 jaar. En om 18.15 zijn de meisjes van 8 jaar als laatsten aan de beurt om voor de nationale titel te strijden. Tien renners van WV Eemland hebben zich weten te kwalificeren voor het NK en dat zijn achtereenvolgens: Nienke Vinke (categorie 5), Anouk Beek (categorie 4), Roos Engberink (categorie 5), Myrthe Meinema (categorie 3), Rixt de Jong (categorie 4), Emma Hoolwerf (categorie 5), Berend van der Peet (categorie 2), Twan Maarleveld (categorie 3), Toine Vriezen (categorie 5), Lennard Meinema (categorie 7).

Startschot
Het eerste startschot wordt door Wethouder Sport Hans Buijtelaar verricht. Ook diverse profrenners en ploegleiders zijn aanwezig om renners te starten en/of om te huldigen. Alle informatie voor het NK kunt u ook vinden op de website www.nkjeugdwielrennen2017.nl en www.Fiets033.nl.

Reacties