Festivaldirecteur Rabobank Amersfoort Jazz ontvangt Sint-Jorispenning

Foto: VVV Amersfoort

Op donderdag 8 juni 2017 ontvangt Alexander Beets, festivaldirecteur van Rabobank Amersfoort Jazz de Sint-Jorispenning van de stad Amersfoort uit handen van locoburgemeester Bertien Houwing tijdens een internationaal welkomstdiner in De Observant.

Alexander Beets is dit jaar vijftien jaar actief als festivaldirecteur en organisator van  Amersfoort Jazz. In deze functie is hij eindverantwoordelijk voor de programmering, concertlocaties en artistieke  inhoud van het festival. Amersfoort Jazz mag zich inmiddels verheugen op duizenden bezoekers en vierhonderd optredende artiesten op acht podia.

Locoburgemeester Houwing: “ Alexander Beets  is er met anderen in geslaagd om Amersfoort Jazz uit te bouwen van een bescheiden Jazz-driedaagse tot een sprankelend vierdaags festival met nationale uitstraling en internationale musici en gasten. Hij heeft hiermee een belangrijke bijdrage geleverd aan het culturele klimaat in Amersfoort”.

Hij ontwikkelde onder andere De Dag van de Nederlandse Jazz, het internationale Laureatenfestival, het uitwisselingsprogramma Thailand, India, Zuid-Afrika, Spanje en de tocht langs historische Amersfoortse gebouwen “Jazz Heritage Walks”.

Ook in de regio is hij als programmeur en organisator actief, onder andere bij Leusden Jazz Festival en het Jazz concert op Paleis Soestdijk. Daarnaast is hij artistiek adviseur van de Samui Latin & Jazz week.

Beets is als professioneel saxofonist actief op zo’n veertig concerten per jaar in binnen- en buitenland en speelde op verschillende CD’s en DVD’s. Daarnaast vervult hij verschillende (bestuurlijke) jazzfuncties op nationaal en internationaal niveau.

Reacties