Dader woningbrand Gronoudstraat blijkt stiefzus

Foto: Publiek domein

De verdachte van de woningbrand aan de Gronoudstraat, waarbij de 11-jarige Lindsey Ngo om het leven kwam, blijkt de halfzus te zijn van het slachtoffertje. Dat werd vandaag bekend gemaakt tijdens de pro formazitting in Utrecht.

In de nacht van 14 januari brak er brand uit in een woning aan de Gronoudstraat. Hierbij raakte de 11-jarige Lindsey zwaar gewond. Zij bezweek de volgende dag in Brandwondencentrum Beverwijk aan haar verwondingen. Haar 25-jarige zus weet tenauwernood aan de vlammenzee te ontsnappen.

Uit onderzoek van de politie bleek de brand aangestoken en op 7 maart hield de politie een 27-jarige vrouw aan op verdenking van brandstichting. Het voorarrest werd eerder al met 90 dagen verlengd. Volgens het OM heeft de 28-jarige vrouw meerdere branden op haar geweten. Zo stak ze vóór de fatale woningbrand al twee auto’s en een eetzaak in brand. Ze zou lijden aan paranoïde schizofrenie. Tegenover een politieinformant zou de vrouw bekend hebben dat ze de brand op de Gronoudstraat heeft aangestoken. De verdachte was vandaag niet in de rechtbank aanwezig. De rechtbank heeft besloten dat haar voorarres wordt verlengd.

Lees ook:
– Woningbrand Gounodstraat Amersfoort in Opsporing Verzocht
– Politie arresteert vrouw voor brandstichting Gounodstraat
– Verdachte woningbrand langer vast

Reacties