Lift More bij Crossfit Amersfoort in tropische temperaturen

Terwijl de meeste mensen vandaag de verkoeling van het water opzochten, werd er bij Crossfit Amersfoort gestreden om de grote wisselbokaal tijdens de gewichthefwedstrijd Lift More.

Lift More is een gewichthefwedstrijd, waarbij de deelnemers drie onderdelen afwerken. In het eerste onderdeel trekt de atleet de halter in één vloeiende beweging tot boven het hoofd (snatch). Bij het tweede onderdeel het stoten slaat de atleet de halter eerst voor tot op de schouders en stoot deze daarna in één keer uit (clean & jerk). Het derde onderdeel is de backsquat, waarbij de atleet met een halter gewicht op de schouders een diepe kniebuiging moet maken. Voor ieder onderdeel heeft de atleet drie beurten. De atleten worden opgeroepen op basis van oplopende te liften gewichten.

‘Lift more @ Crossfit Amersfoort’ is ontstaan als een initiatief van de leden die wel eens een echte gewichthefwedstrijd wilden meemaken. Vandaag gingen vier teams van vijf deelnemers, zowel gevorderd als beginnend, de strijd met elkaar aan op de drie onderdelen. Ondanks de warmte werden er veel nieuwe persoonlijke records neergezet.

Het winnende team van Crossfit Bunschoten ging met de wisselbokaal naar huis. Het thuisteam van Crossfit Amersfoort werd verdienstelijk tweede.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen