Amersfoort is jarig!

Foto: VVV Amersfoort

Amersfoort is op 12 juni voor de 758ste keer jarig en viert dat. Iedereen is uitgenodigd om op deze maandag de historische binnenstad van Amersfoort te ontdekken. De bezoekers die op het verjaardagspartijtje komen worden getrakteerd op allerlei gratis activiteiten.

De stad trakteert
Op 12 juni 1259 krijgt Amersfoort haar stadsrechten. Dit jaar heeft de oude ‘dame’ besloten haar bezoekers te trakteren op uitjes in de binnenstad. De feestgangers mogen gratis mee met een rondvaart van Waterlijn Amersfoort, kunnen de Onze Lieve Vrouwetoren beklimmen en meelopen met een stadswandeling door Gilde Amersfoort. Speciaal voor de verjaardag van de stad openen Kunsthal KAdE, het Mondriaanhuis en Museum Flehite hun deuren. Op deze dag kunnen bezoekers de musea met 50% korting bezoeken. Op www.vvvamersfoort.nl/verjaardag staat de actie uitgelegd.

Hang ook de vlag uit
Zoals iedere verjaardag van Amersfoort wordt massaal de vlag uitgehangen. De vlag van Amersfoort, in het herkenbare rood en wit, siert op maandag 12 juni de straten van onder andere de binnenstad.  Iedereen kan de Amersfoortse vlag kopen bij VVV Amersfoort op Breestraat 1.

Dubbel jarig? Dubbel feest!
Wie zelf ook in de week van 12 juni jarig is, viert dubbel feest. In Amersfoort mogen zij allerlei cadeautjes ophalen bij diverse winkels en cafés in de binnenstad. Eet een Amersfoorts kroketje bij Vlaams Friteshuis van Gogh of krijg een espresso bij Livingstone Coffee. Niet jarig in die week? Niet getreurd: de Verjaardagsactie loopt het hele jaar door. Kijk opwww.amersfoort.nl/verjaardag voor de voorwaarden en deelnemende winkels.

Reacties