Duurzame renovatie Stadhuis

Foto: Google/Streetview

De plannen voor de duurzame renovatie van het stadhuis van de gemeente Amersfoort krijgen steeds meer vorm. De gemeenteraad buigt zich momenteel over een voorstel of de renovatie door kan gaan.

Een renovatie is nodig omdat het gebouw en de systemen technisch versleten zijn. De opdracht voor de vernieuwing is: doe het sober en doelmatig. Het plan beschrijft een toekomstbestendig stadhuis, waar inwoners prettig terecht kunnen voor al hun gemeentelijke zaken en medewerkers goed hun vak kunnen uitoefenen. Het aantal gebouwen waar de gemeente in werkt gaat terug van vijf naar één, het bekende adres Stadhuisplein 1. Dit betekent ook dat definitief niet wordt gekozen om te verhuizen naar een ander kantoorgebouw.

In de renovatieplannen is veel aandacht voor duurzame maatregelen. Bedoeling is dat het vernieuwde gebouw straks van energielabel G naar A gaat.

De kosten van de hele operatie wil de gemeente dekken met middelen die binnen de begroting beschikbaar zijn. De gemeenteraad zal er de komende weken verder over praten. Benieuwd naar het hele stuk? U vindt het bij de collegebesluiten.

Bron: gemeente Amersfoort

Reacties