Terrassen binnenstad in het weekend een uur langer

Foto: Gemeente Amersfoort

Er staat een warm weekend voor de deur. Indien de temperatuur boven de 25 graden komt, kunnen horecaondernemers in de binnenstad – inclusief het Eemplein en Oliemolenkwartier – hun terras op vrijdag- en zaterdagavond een uur langer open houden (tot 2.00 uur).

25-graden-plusregel
De gemeente Amersfoort hanteert een 25-graden-plusregel.  Op vrijdag- en zaterdagavonden in de periode van 1 mei tot 30 september hebben horecaondernemers in de binnenstad – inclusief het Eemplein en Oliemolenkwartier – bij een temperatuur van 25 graden of hoger de mogelijkheid om hun terras een uur langer open te houden.

Overlast
Het is niet toegestaan muziek vanuit het horecabedrijf op het terras ten gehore te brengen. Bij overmatige overlast of verstoring van de openbare orde kan de politie het terras onmiddellijk sluiten. Onder overmatige overlast wordt niet verstaan het normale geluid dat pratende terrasbezoekers produceren, maar wel schreeuwen, het laten draaien van motoren etc.

Weersvoorspelling
Deze website wordt iedere vrijdag rond het middaguur bijgewerkt op basis van een specifiek voor de stad Amersfoort gedane weersvoorspelling voor de betreffende vrijdag en zaterdag. Alleen de informatie op deze website is bepalend voor het al dan niet van toepassing zijn van de 25-graden-plusregeling, ook indien daarna een weeromslag plaatsvindt. Eigen waarnemingen of interpretaties gelden niet.

Bron: gemeente Amersfoort

Reacties