Muzikale rondleidingen tijdens Rabobank Amersfoort Jazz

Foto: Richard Stapper

Rabobank Amersfoort Jazz is dit jaar in het tweede weekend van juni. Naast muziek op de pleinen zijn dit jaar historische locaties omgetoverd tot podia van wereldjazz. Op zaterdag 10 juni 2017 organiseert Rabobank Amersfoort Jazz de Jazz Heritage Walks. Deze worden mede mogelijk gemaakt door het KFHein Fonds.

Amersfoort heeft een prachtige middeleeuwse binnenstad met grachtensingels, poorten, kloosters, kerken en ‘Muurhuizen’. Amersfoort Jazz verbindt het festival aan de historische binnenstad en daarom zijn er in samenwerking met het Gilde Amersfoort vier thematische stadswandelingen georganiseerd. Iedere wandeling eindigt met een concert op een bijzondere locatie.

De Jazz Heritage Walks staan onder leiding van bevlogen stadsgidsen van het Gilde Amersfoort, die de deelnemers vertellen over de rijke historie van Amersfoort. Elk kwartier vertrekt een nieuwe groep van maximaal 20 personen vanaf de Observant aan het Stadhuisplein. De Jazz Heritage Walk eindigt met een concertbezoek van 30 minuten, waar voor de deelnemer een zitplaats gereserveerd is. De kosten van deelname bedragen €5,- per persoon, inclusief een kop koffie in de Observant.

Op zaterdag 10 juni kan het publiek tijdens de Jazz Heritage Walks proeven van Artvark, Three Horns and a Bass, Adedeji, Stormvogel & Leo Janssen en Tango Extremo. Raak geïnspireerd door het rijke verleden van de stad, gecombineerd met intieme luisterconcerten door topmusici.

Voor meer informatie en kaartverkoop, bezoek www.amersfoortjazz.nl/heritage. Alle concerten kunnen ook kosteloos bezocht worden zonder deelname aan de Jazz Heritage Walks.

De folder van de Jazz Heritage Walks kunt u hier bekijken

Reacties