Oud-burgemeester Amersfoort mr. Annie H. Brouwer-Korf overleden

Foto: Gemeente Amersfoort

Oud-burgemeester van Amersfoort Annie Brouwer-Korf is woensdag 17 mei op 70-jarige leeftijd overleden. De familie heeft dit vandaag (18 mei) bekend gemaakt. Annie Brouwer-Korf was van 1994 tot 1999 burgemeester van Amersfoort.

Burgemeester Lucas Bolsius “Een droevig bericht over een geliefd mens en uitstekend bestuurder. Amersfoort heeft vijf jaar mogen genieten van haar kundigheid, persoonlijkheid en inzet. Als stad zijn we haar dankbaar, bijvoorbeeld vanwege haar krachtige bijdrage aan stadspromotie en de uitbreiding van de stad, zoals de internationaal bekende wijk Kattenbroek. Ze voelde zich nog altijd betrokken bij onze stad, in 2014 had ze nog een krachtig optreden tijdens De Staat van de Stad. Wij wensen de familie en iedereen die haar lief had heel veel sterkte met dit grote verlies”.

Mevrouw Brouwer-Korf was raadslid en wethouder in Nijmegen, burgemeester van Zutphen, Amersfoort en daarna Utrecht. Ook was zij vicevoorzitter van de VNG, voorzitter van Reclassering Nederland en was na haar burgemeesterschap in Utrecht werkzaam bij de Onderzoeksraad voor Veiligheid, voorzitter van de Raad van Toezicht van de Open Universiteit en van het Nationaal Reumafonds en was actief in diverse organisaties.

Annie Brouwer-Korf was gehuwd, had twee kinderen en twee kleinkinderen.

Op het stadhuis van Amersfoort ligt vanaf donderdagmiddag een condoleanceregister in de publiekshal. De stadsvlag van Amersfoort hangt vandaag en op de dag van de uitvaart halfstok bij het stadhuis.

Bron: gemeente Amersfoort

Reacties