Jazz in het Mondriaanhuis

Foto: Edu Ninck Blok Trio

Tijdens Amersfoort Jazz 2017, op zaterdag 10 en zondag 11 juni, wordt het Mondriaanhuis tijdelijk een jazzclub dankzij het Edu Ninck Blok Trio.

In Mondriaans geboortehuis geeft het trio drie concerten, die zijn gewijd aan de grote hartstocht van Piet Mondriaan ná de beeldende kunst: de jazz. De leidraad is daarbij steeds de platencollectie die de kunstenaar naliet bij zijn overlijden in 1944.
Uit deze collectie, en uit de talrijke brieven die Mondriaan schreef, blijkt dat hij een goed oor had voor kwaliteit. Toen Europeanen nog maar nauwelijks hadden gehoord van Louis Armstrong en Duke Ellington, begreep Mondriaan al dat deze musici géén eendagsvliegen waren.

Mondriaans jazzcafé wordt verzorgd door Edu Ninck Blok (trompet/bugel) en de Amersfoorters Hans Knapp (gitaar) en Jeroen de Valk (bas). Ninck Blok is een groot kenner van kornettist Bix Beiderbecke, een van Mondriaans idolen. Het trio laat werk horen van Armstrong, Ellington en Beiderbecke, maar ook latere muziek die hierdoor is geïnspireerd. De Valk is de biograaf van Chet Baker, de grote lyrische trompettist die in zijn jeugdjaren ook naar Beiderbecke luisterde.

Locatie en tijd
Zaterdag 10 juni: van 17.00 – 18.00 uur en 19.00 – 20.00 uur
Zondag 11 juni: 16.00 – 17.00 uur
Locatie: Mondriaanhuis, Kortegracht 11, Amersfoort.

Entree voor de concerten is gratis.

De samenwerking van Mondriaanhuis met Rabobank Amersfoort Jazz kwam tot stand in het kader van de viering van honderd jaar De Stijl. Meer informatie over de activiteiten in het Stijljaar in de regio Utrecht zijn te vinden op www.destijlutrechtamersfoort.nl.
Meer informatie over Rabobank Amersfoort Jazz is te vinden op www.amersfoortjazz.nl.

Reacties