Jubileumeditie NK Knikkeren

Foto: Publiek domein

In de maanden april, mei en juni gaan duizenden kinderen weer met elkaar de strijd aan om zich ‘Nederlands kampioen knikkeren’ te mogen noemen.

Dit jaar organiseert sportmarketingbureau House of Sports voor de 15e keer het Univé NK Knikkeren, mede om buiten spelen voor kinderen te stimuleren. Met meerdere voorrondes door heel Nederland en één spetterende finale kent het knikkerseizoen 2017 weer een mooi speelschema.

Jaarlijks terugkerende buitenspeel activiteit
Al sinds 2002 wordt jaarlijks het NK Knikkeren georganiseerd. Waar de eerste jaren slechts enkele tientallen kinderen meededen, is het evenement inmiddels gegroeid naar een evenement met duizenden kinderen. Dit oer-Hollandse spelletje is een échte buitenactiviteit voor jong en oud en keert jaarlijks in de lente- en zomerperiode terug op de schoolpleinen.

Landelijk bereik
Van april tot en met juni worden diverse lokale kampioenschappen georganiseerd door heel Nederland. Op 26 april is Oegstgeest de eerste gemeente waar een voorronde zal plaatsvinden. Hierna trekt het NK Knikkeren het land door met voorrondes in onder andere Sliedrecht, Almelo, Voorst, Aalsmeer, Winterswijk, Zeewolde, Hoofddorp, Buren, Den Haag, Huizen, Amersfoort,  Stede-Broec, Groningen, Delft, Zoetermeer etc. We zijn nog druk bezig om de laatste voorrondes in te plannen. Per knikkerkampioenschap kwalificeren de beste zestien spelers zich voor een plaats in de finale op zaterdag 1 juli in DierenPark Amersfoort.

Gratis deelname
Alle basisscholieren van groep 3 t/m 8 (6- 12 jaar) zijn van harte uitgenodigd om deel te nemen aan het Nederlands Kampioenschap Knikkeren. Deelname is volledig gratis en kinderen kunnen zich inschrijven op de website www.nkknikkeren.nl. Op deze website staat tevens het speelschema van het NK Knikkeren 2017. Naast de knikkerwedstrijden kunnen kinderen ook nog meedoen aan diverse andere activiteiten zoals knikker raden en knikker sjoelen.

Finale in DierenPark Amersfoort
Op zaterdag 1 juli is de grote finale van het NK Knikkeren. Op deze dag verwelkomt de knikkerhoofdstad van Nederland zo’n 1000 knikkeraars uit het hele land. Tijdens deze spetterende finaledag werken we langzaam naar de grote finale toe die plaatsvindt in de arena op de grootste knikkerbaan van Nederland.

Univé stimuleert als hoofdsponsor het buitenspelen
Univé is voor het zesde jaar hoofdsponsor van het NK Knikkeren. Door dit evenement te ondersteunen wil Univé buitenspelen en sporten stimuleren. Sinds jaar en dag is Univé betrokken bij vele sportevenementen, en zo ook het NK Knikkeren. Knikkeren staat voor sportiviteit, sociale ontwikkeling, bewegen en omgaan met winst en verlies. Allemaal punten die Univé belangrijk vindt en graag op jonge leeftijd stimuleert. Van buitenspelen komt buitensporten.  

Nederland Schoon als Maatschappelijke Sponsor betrokken bij het NK Knikkeren.
Supporter van Schoon wil zwerfafval in Nederland voorkomen en bestrijden en doet dit o.a. door campagnes tegen zwerfafval op te zetten en aanstekelijke acties te organiseren. Kinderen zijn hierbij een belangrijke doelgroep. Daarom is Supporter van Schoon maatschappelijk partner geworden van het NK Knikkeren. Zodat kinderen ervaren hoe fijn het is om in een schone buurt buiten te spelen en te knikkeren.

Planning NK Knikkeren 2017

Dag Datum Gemeente 1 Gemeente 2
Woensdag 26-apr Oegstgeest
Woensdag 3-mei Sliedrecht
Woensdag 10-mei Almelo
Woensdag 17-mei Amersfoort
Woensdag 24-mei Stede-Broec
Woensdag 31-mei Huizen Aalsmeer
Zondag 4-jun Groningen
Woensdag 7-jun Zeewolde
Zondag 11-jun Winterswijk
Woensdag 14-jun Westerkwartier Voorst
Woensdag 28-jun Delft Zoetermeer
Woensdag 21-jun Buren
Zaterdag 1-jul Finale Amersfoort

 

Reacties