Eerste exemplaar boekje Kindje Onderweg uitgereikt

Foto: Goedopweg

Op zondag 14 mei, Moederdag, ontving jonge moeder Annemieke Hoberg uit Utrecht het eerste exemplaar van het boekje ‘Kindje Onderweg’. Het boekje biedt tips aan aanstaande en jonge ouders in Utrecht en Amersfoort om op een leuke, gezonde en slimme manier te reizen met een kindje. Kindje Onderweg is een initiatief van Goedopweg, het samenwerkingsverband van overheden en werkgevers om de regio Utrecht bereikbaar te houden.

Samen op pad in de stad
De geboorte van een kind is een life changing event. Kindje Onderweg inspireert aanstaande en jonge ouders in de gemeenten Amersfoort en Utrecht om te kiezen voor reismogelijkheden zoals de fiets, openbaar vervoer of deelauto. Kindje Onderweg wordt onder andere onder de aandacht gebracht bij verloskundigenpraktijken en yoga-centra in Utrecht en Amersfoort, via Facebook en www.kindjeonderweg.nl.

Boekje gratis aanvragen
Op de campagnesite www.kindjeonderweg.nl staan tips, adviezen en ervaringen van ouders. Ook kunnen jonge en aanstaande ouders uit Utrecht en Amersfoort gratis het voorleesboekje Kindje Onderweg aanvragen. Het boekje gaat over Roos, Mo, Saar en Tommie die met hun ouders onderweg zijn. Ze genieten van alles wat ze horen en zien in de stad. In de bakfiets, voorop de fiets, in de wandelwagen of de bus.

Goedopweg in de regio Utrecht
Kindje Onderweg is een initiatief van Goedopweg waarin de gemeenten Utrecht en Amersfoort samenwerken met de provincie Utrecht, Rijkswaterstaat, werkgevers in de regio (verenigd in de U15) en het ministerie van Infrastructuur en Milieu aan een goede bereikbaarheid en leefbaarheid van de regio Midden-Nederland. Kijk op www.goedopweg.nl voor meer informatie.

Reacties