Winkels in ‘Stijl’

Foto: Citymarketing Amersfoort

Misschien was het u al opgevallen. Veel winkels in de binnenstad zijn in ‘Stijl’.

Dit jaar is het themajaar van Mondriaan to Dutch Design. Het is precies 100 jaar dat de kunsstroming De Stijl bestaat. Mondriaan, geboren in Amersfoort, is één van de grote namen uit deze kunststroming. Het Mondriaanhuis werd begin maart feestelijk heropend. De heropening van het Mondriaanhuis viel samen met de start van het themajaar. Door het hele land worden dit jaar exposities georganiseerd. De gemeenten Amersfoort en Utrecht en de provincie Utrecht hebben hierin de samenwerking opgezocht en bieden een gezamenlijk programma aan, welke is terug te vinden op www.destijlutrechtamersfoort.nl.

Ook in de binnenstad van Amersfoort kan De Stijl u niet ontgaan zijn. De grote Rietveldstoel aan De Kleine Koppel met zicht op de Eem, de stickers op de grond in het winkelgebied, maar ook de vele winkeletalages die zijn beplakt met raamstickers in de stijl van ‘De Stijl’-kunstenaars Piet Mondriaan en Bart van der Leck, trekken aandacht. Een groot aantal horeca-ondernemers en winkeliers had aangegeven graag mee te werken aan het initiatief van Citymarketing om de ramen te beplakken.

Wilt u als winkelier of horeca-ondernemer uw etalageruit ook aankleden in De Stijl? De VVV heeft nog een aantal pakketten met raamstickers beschikbaar.

Reacties