Energie besparen? Deze 5 tips kunnen helpen!

Foto: Publiek domein

Wist u dat u met kleine en simpele ingrepen in huis al kunt besparen op uw energiekosten? Met deze vijf praktische tips kunt u direct aan de slag.

1. Besparen met uw droger
Is het mooi weer? Droog uw was dan buiten. U profiteert direct van minder energiegebruik. Bijkomend voordeel: uw was is heerlijk fris doordat het in de buitenlucht is gedroogd.

2. Besparen met uw koelkast
Hou koud staat uw koelkast? Wist u dat de koelkast niet kouder dan 6 graden hoeft te staan om uw eten en drinken voldoende koel te maken en te houden? Iedere graad koeler kost meer energie, dus geld. Tip voor de winter: zet uw flessen drinken buiten, of in de schuur. Dat scheelt weer energie om de vloeistof te koelen.

3. Besparen met uw vriezer
Is uw vriezer ijsvrij? Meestal vormt zich na verloop van tijd een laagje ijs in de vriezer. Dit zorgt er alleen voor dat de vriezer meer energie verbruikt dan nodig is. Hoogste tijd om de vriezer te ontdooien, schoon te maken en weer opnieuw aan te zetten.

4. Besparen op verlichting
Als u een ruimte verlaat, is het logisch dat u het licht uit doet. Maar er bestaan ook systemen, die het licht vanzelf aan en uit laten gaan, bijvoorbeeld middels een bewegingssensor. Zo staat er nooit onnodig een lamp aan.
Daarnaast kan de keuze van lampen ook veel invloed hebben op het energieverbruik. LED verlichting verbruikt veel minder energie ten opzichte van andere lampen.

5. Besparen op water
Het klinkt misschien niet aantrekkelijk, maar kouder douchen levert meerdere voordelen op. U bespaart niet alleen energie op de kosten om het water te verwarmen, maar u zult ook korter onder de douche staan, waarmee u minder water gebruikt. Een waterbesparende douchekop zorgt ook voor een aanzienlijke besparing op watergebruik.

Hoe bespaart u op uw energierekening?

Reacties