Doe mee met de schrijfwedstrijd Heilige Huisjes

Foto: Amersfoort.nieuws.nl

Bibliotheek Eemland organiseert een schrijfwedstrijd met als thema Heilige Huisjes. Zij sluit hiermee aan bij de wandelroute van Galerie Absoluut en de tweejaarlijkse Kunstvaarroute die dit thema als uitgangspunt voor de kunstwerken hebben gekozen. Insturen voor de wedstrijd kan tot en met zaterdag 15 juli.

Het gezegde “Een heilig huisje” betekent “een (voor de betrokkene) onaantastbare waarheid” waar je eigenlijk niet aan mag en/of kunt tornen. Daarnaast kan het thema ook letterlijk worden genomen, waardoor de heilige huizen verwijzen naar kerken of andere plekken die door groepen mensen als heilig worden gezien. Tot slot kan ook één van de kunstwerken als uitgangspunt voor het verhaal worden gekozen.

Voorwaarden
De minimale leeftijd voor deelnemers aan deze wedstrijd is 15 jaar. De toegestane lengte per verhaal is maximaal duizend woorden. Insturen kan via [email protected] of per post naar de Bibliotheek Eemland, postbus 1138, 3800 BC Amersfoort, onder vermelding van Schrijfwedstrijd Heilige Huisjes. Vergeet niet naam, adres en telefoonnummer (en, indien van toepassing, het betreffende kunstwerk) hierbij te vermelden. Voor een uitgebreid overzicht met alle voorwaarden die horen bij deze schrijfwedstrijd kunt u terecht op www.bibliotheekeemland.nl.

Prijsuitreiking
Op zondag 10 september zal de prijsuitreiking plaatsvinden in het Eemhuis. De winnaar mag zijn of haar verhaal voorlezen bij het slot van de Heilige Huisjes-kunstmanifestatie, ontvangt een boekenbon en krijgt een aflaat naar keuze. Ook zijn er diverse boekenpakketten te winnen voor andere deelnemers. Meer informatie over tijd en verdere invulling van de prijsuitreiking volgt in een later stadium.

Reacties