Rabobank Amersfoort Jazz 2017 maakt programma bekend

Foto: Cees de Vries

Het volledige programma van Rabobank Amersfoort Jazz 2017 is bekend en staat inmiddels in het blokkenschema op de website.

Van donderdag 8 t/m zondag 11 juni treden in de Amersfoortse binnenstad maar liefst 350 artiesten op uit binnen- en buitenland, met de 84-jarige Amerikaanse saxofonist Houston Person als ´artist in residence´. Er zijn 85 concerten geprogrammeerd; intieme luisterconcerten, spannende cross-overs en dance-acts door gerenommeerde topartiesten. Traditiegetrouw vindt dit allemaal plaats op de grote pleinen van Amersfoort, maar ook in de theaters en binnen historische locaties die de stad rijk is. En als altijd, zijn nagenoeg alle concerten gratis toegankelijk.

Spanje als focusland
Dit jaar richt Amersfoort Jazz de focus op Spanje. Enkele toonaangevende en virtuoze artiesten op het kruispunt van flamenco en jazz, klassiek en hedendaags, zijn genodigd om zich nadrukkelijk te laten zien en horen tijdens het festival. Tijdens het eerste ‘Sena Performers International Jazz Laureate Festival’ dat gelijktijdig in Amersfoort plaatsvindt worden finalisten uit veertien landen gepresenteerd aan het publiek en delegaties van internationale jazz- en wereldmuziekfestivals.

Edison genomineerden treden op in Amersfoort
Zojuist zijn ook de nominaties voor de Edison Jazzism Publieksprijs 2017 bekend gemaakt. BRUUT!, de Eric Ineke JazzXPress en Susanne Alt zijn drie van de acht genomineerden die optreden tijdens Amersfoort Jazz 2017.  Onlangs zijn ook de Edison Jazz/World 2017 nominaties bekend gemaakt. In de categorie ‘nationaal’ zijn pianist Dominic J. Marshall, gitarist Reinier Baas en de Rotterdamse band Marutyri genomineerd. Alle drie de genomineerden van deze categorie treden op tijdens Amersfoort Jazz 2017!

Kortom, in Amersfoort kan tijdens het tweede weekeinde van juni volop worden genoten van vier dagen wereldjazz, uitgevoerd door internationale topartiesten en samen met jong en vernieuwend talent. Welkom op 39e editie van Rabobank Amersfoort Jazz 2017!

Reacties