Burgemeester bezoekt 60-jarig bruidspaar Vliex-Leerssen

Foto: Amersfoort.nieuws.nl

Op donderdag 27 april waren de heer en mevrouw Vliex-Leerssen 60 jaar getrouwd. Burgemeester Bolsius bracht het bruidspaar op donderdag 4 mei een felicitatiebezoek.

De heer en mevrouw Vliex-Leerssen leerden elkaar op jonge leeftijd kennen tijdens een dansavond in de plaats Simpelveld in Limburg. Na hun huwelijk zijn ze korte tijd in Heerlen gaan wonen. Na twee jaar verhuisden ze naar Bocholtz waar de vader van de heer Vliex een huis voor hen heeft gebouwd. In 1963 is het echtpaar naar Rotterdam verhuisd omdat daar het economisch perspectief beter was dan in Limburg.

Dit bleek later een hele goede beslissing te zijn geweest omdat hun zoon, die een visuele handicap had, daar naar een net geopende school voor slecht ziende kinderen kon gaan.

In 2004 zijn ze naar Amersfoort verhuisd om dichter bij hun kinderen en kleinkinderen te zijn.

Het echtpaar houdt van reizen. In het verleden waren dat grote reizen naar onder andere Thailand, Indonesië en Cambodja, maar ook met de auto door heel Europa. Tegenwoordig maken ze graag georganiseerde busreizen naar grote steden als Berlijn en Praag.

Hobby’s van de heer Vliex zijn schilderen, lezen en postzegels verzamelen. Mevrouw Vliex-Leerssen houdt van puzzelen, vogels observeren en voeren, bloembakken verzorgen en het kijken naar dierenprogramma’s op televisie.

Het bruidspaar viert het diamanten huwelijk met de familie en goede vrienden.

Reacties