Start Life Goals project: CJVV brengt kwetsbaren in beweging

Foto: Stichting Life Goals

Maandag 1 mei is het Life Goals project op feestelijke wijze geopend. Vanaf nu wordt er door CJVV en haar partners wekelijks wandelen, fitness, voetbal, kickboksen en tafeltennis aangeboden voor kwetsbare mensen in de samenleving.

Om 19.00 is het project geopend met een toespraak van de voorzitter van CJVV Peter Coenen. Gevolgd door een verdiende gezamenlijke maaltijd, nadat mensen voor het eerst bij CJVV gesport hadden. Vooral de voetbaltraining om 18.00 was druk bezocht. De training werd afgesloten met een potje 7 tegen 7. De mensen kwamen flink bezweet en kwamen met een lach op hun gezicht van het veld af. In de middag heeft een kleine groep gewandeld en hebben mensen bij het sportfondsenbad gefitnesst. Na de maaltijd is er door een aantal jongens voor een eerste keer getafeltennist.

Voor wie?
Dit project gaat over jonge mensen die moeite hebben om te leren goed voor zichzelf te zorgen en over mensen die al hun hele volwassen leven moeite hebben om een normaal leven ingericht te krijgen. Mensen die op straat leven of daar vandaan komen. Mensen met psychische problemen en een langdurig zorg-verleden. Het gaat over de meest kwetsbare mensen in onze samenleving. CJVV en haar partners zijn van mening dat deze mensen het ook verdienen om hun ontspanning en plezier te vinden in sport en waar mogelijk via sport een stapje vooruit te komen in het leven.

Samenwerking
Om in contact te komen met de doelgroep is CJVV het partnerschap aangegaan met zorgorganisaties Kwintes, GGZCentraal en het Leger des Heils. Daarnaast zijn ook sportieve organisaties SRO en Xportliever aangesloten. Om de deelnemers goed te kunnen begeleiden tijdens de activiteiten zijn er de afgelopen maanden 10 mensen van deze organisaties opgeleid tot maatschappelijk sportcoaches. Zorgprofessionals en sportprofessionals werken in het project nauw samen, zodat de zorg en de sportieve kwaliteit van de activiteiten geborgd is.

Aanpak
De uitvoer van de activiteiten is gestoeld op een doorontwikkelde interventie van Stichting Life Goals. Dit houdt in dat de deelnemers door middel van sporten gestimuleerd worden om stapjes vooruit te maken. Niet alleen op het gebied van sporten/bewegen, maar ook sociaal gezien. Het in beweging brengen van kwetsbaren door CJVV gebeurt door middel van life goals sessies en een monitoringssysteem waarmee de ontwikkeling van de deelnemers bijgehouden kan worden door de maatschappelijke sportcoaches.

Activiteiten
Vanaf nu kunnen mensen op de volgende tijdstippen sporten:
Maandag:
Wandelen: 15.30 – 17.00 (vanaf De Boeier)
Fitness: 16.00 – 17.00 uur (Sportfondsenbad)
Voetbal: 18.00 – 19.00 (CJVV)
Tafeltennis: 19.30 – 20.30 (CJVV

Woensdag:
Voetbal: 12.30 – 13.30 uur (CJVV)
Kickboksen: 17.00 – 18.00 uur (De Reset)

Voor meer informatie over de activiteiten kunnen mensen contact opnemen met: Lonneke Lavrijssen [email protected] of Carolien Daniëls [email protected]

Reacties