Nieuwe situatie A1 leidt tot drukke avondspits

Foto: Rijkswaterstaat

Door de werkzaamheden aan de A1 van het afgelopen weekend is de verkeerssituatie vanochtend om 05.00 uur gewijzigd. Verkeer dat vanuit Amsterdam richting Amersfoort rijdt, moet bij Muiderberg rechts aanhouden. Dit was altijd links.

Een nieuwe verkeerssituatie is altijd wennen voor de weggebruikers. Daarom heeft Rijkswaterstaat de aanpassing ruim voor het knooppunt met borden aangegeven. In de ochtendspits vanochtend zijn er geen problemen geweest. Een voordeel is dat het nu nog meivakantie is en het minder druk is op de weg dan tijdens een reguliere ochtendspits.

De avondspits was een ander verhaal. Er ontstond aan het begin van de avond een file, die al op de A10 begon. Door terugkerende Duitse vakantiegangers en de huldiging van Vitesse in Arnhem was het een extreem drukke spits voor een vakantiedag. Ook op andere wegen liep het verkeer vast.

De A1 was dit weekend tussen knooppunt Diemen en afrit Muiderberg afgesloten voor verkeer voor de laatste grote werkzaamheden aan de verbinding met de A6. Verkeer moest omrijden via Utrecht.

Reacties