Wikipedia Monumenten Challenge van start

Foto: Publiek domein

Nederland telt vele rijksmonumenten. Nog niet alle rijksmonumenten hebben een artikel op Wikipedia. Tijd om daarmee aan de slag te gaan!

Van 1 tot en met 31 mei 2017 organiseren het Wiki Loves Monuments team en Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed (RCE) de Monument Challenge, een schrijfwedstrijd waarbij de rijksmonumenten in kaart te brengen middels Wikipedia-artikelen. Deze schrijfwedstrijd is er om de circa 62.000 rijksmonumenten, die Nederland rijk is, meer onder de aandacht te brengen. De bedoeling van de Challenge is om de online encyclopedie te verrijken met artikelen over deze monumenten: de verhalen bij de foto’s die sinds 2010 worden verzameld met de jaarlijkse fotowedstrijd in september. Met het schrijven van nieuwe artikelen of het uitbreiden van bestaande artikelen verdient een ingeschreven gebruiker punten. Naast dat het schrijven van artikelen leuk is om te doen, kunnen de deelnemers ook nog leuke prijzen winnen. Meer informatie over deze Challenge kunt u vinden op de Wiki-pagina.

Wilt u meedoen, maar wilt u eerst meer uitleg over het bewerken van Wikipedia? Sluit dan op 12 mei aan bij de Wikipedia workshop bij RCE in Amersfoort of op 20 mei in Gouda.

 

Reacties