Deelnemers gezocht voor onderzoek over contactverbod

Foto: Publiek domein

De Erasmusuniverisiteit in Rotterdam gaat onderzoek doen naar het effect van een een locatie-, contact- of gebiedsverbod en het effect hiervan voor het slachtoffer.

Bent u slachtoffer van bijvoorbeeld huiselijk geweld, stalking of bedreiging? En heeft de rechter de dader een locatie-, contact- of gebiedsverbod opgelegd? Onderzoekers van Erasmusuniversiteit in Rotterdam willen u dan graag interviewen over uw ervaring met zo’n verbod. Voelde u zich veiliger? En wat gebeurde er als de dader het verbod overtrad?

Het doel van het onderzoek is meer te leren over de praktijk van de locatie-, contact- en gebiedsverboden om deze vervolgens waar mogelijk te verbeteren. Uw ervaring helpt daarbij.

Aanmelden
Wilt u meewerken aan dit onderzoek? In de brief Onderzoek naar strafrechtelijke locatie-, contact- en gebiedsverboden leest u meer over het onderzoek en hoe u zich kunt aanmelden.

Vragen?
Voor vragen kunt u telefonisch contact opnemen met 010 4082223 of stuur een mail naar [email protected]. Het onderzoek loopt tot 31 mei.

Bron: Slachtofferhulp Nederland

Reacties