Duitse energiegigant investeert in Nederlandse veiligheidsapp.

Foto: Publiek domein

De Duitse energiegigant RWE investeert in een Nederlandse veiligheidsapp. Met deze app is het mogelijk om buren te waarschuwen bij brand of inbraakgevaar.

Veel buurten maken gebruik van whatsapp. Handig om elkaar snel op de hoogte te brengen als er iets aan de hand is, maar ook een bron van frustratie als er hele gesprekken plaatsvinden over zaken die niet in de groep thuis horen. Grote kans dat uiteindelijk mensen de groep verlaten of op stil zetten en zo juíst belangrijke berichten missen als de nood aan de man is! En dat terwijl een goed werkende groep leidt tot 30% minder inbraken.

Whatsapp heeft zijn beperkingen en daarom ontwikkelden Tim van Belkom en zijn vrienden de app VeiligeBuurt, waarbij de kracht van een buurtapp wordt onderschreven. Maar met als groot verschil dat deze app een aantal verbeterpunten ten opzichte van Whatsapp heeft. Zo worden de privacygegevens van de gebruikers beter beschermd en kan de gebruiker kiezen wat voor soort meldingen er ontvangen kunnen worden via de app. Het installeren en gebruiken van de app is gratis.

Momenteel zijn er zo’n 27.000 geregistreerde gebruikers van de app, maar om daadwerkelijk de veiligheid in de buurt te vergroten moeten er dat er veel meer gaan worden. Deze zomer wordt een campagne opgezet, waarvoor het Duitse energieleverancier RWE een half miljoen euro beschikbaar heeft gesteld. Dit geld wordt ingezet voor het doorontwikkelen van de app en het opzetten van de campagne, die zowel lokaal als landelijk gaat draaien. Hierbij worden ook gemeenten en politie betrokken.

Als deze app in Nederland aan slaat, dan zal deze ook uitgebreid kunnen worden naar het buitenland.

 

 

Reacties