Koningsnacht van start met run [foto’s]

Koningsnacht is van start gegaan in Amersfoort. Op woensdagavond waren al diverse activiteiten in het centrum, zoals de Koningsnachtrun, georganiseerd door LoopNu.

De lopers verzamelden in het net geopende Nul33 aan de Langestraat, waar de oranje t-shirts werden uitgedeeld. Vervolgens verplaatste de 180 deelnemers zich naar de Groenmarkt voor een warming up van Maggie Wallet, waarna om 20.30 de social run van start ging. Dit onder het toeziend oog van meegekomen familie, vrienden en voorbijgangers, die de oranje lopers enthousiast aanmoedigden.

Een route van 2,5 kilometer voerde de lopers in een grote oranje colonne door het centrum van Amersfoort heen, waarna op de Groenmarkt op elkaar werd gewacht om de route nogmaals te lopen. Met een voorfietser en achterloper bleef de groep bijeen en met de inzet van de verkeersbegeleiders werd alles in goede banen geleid.

Na afloop stond voor de deelnemers een oranjebitter en flesje water klaar bij Nul33 en konden de lopers, na een sportieve start, zich onderdompelen in de nog jonge Koningsnacht.

Reacties