Lekkerste frietje van Amersfoort?

Foto: Publiek domein

Voor het lekkerste papatje moet u bij Patates op het Eemplein zijn, volgens de AD Friettest.

Dit jaar is een testpanel van het AD langs 137 frietverkopers gegaan voor een anonieme test en de zoektocht naar het ‘lekkerste frietje’ van Nederland. Uiteraard moet deze test met een korrel zout genomen worden. De werkwijze van het testpanel wordt door veel frietverkopers bekritiseerd, de opmerkingen van de jury zijn in veel gevallen verre van professioneel en uiteraard is een selectie van 137 verkooppunten in heel Nederland een wel erg bescheiden aantal. In Amersfoort zijn twee frietverkooppunten meegenomen in de test.

Patates eindigde in de Friettest op een 40e plek met een mooie 8,5 als eindcijfer. De conclusie van de jury is lovend: “Voor het zoveelste jaar op rij is Patates van in Amersfoort geteste zaken hét verkooppunt. Smakelijk dooretertje met lekkere krokante korst. Ruime keuze uit sauzen.”

Snackbar De Hoefslag aan de Violenstraat kreeg een 6,5 van de jury en eindigde in de test op een 79e plek. “Die grote spin op de vloer hebben we niet gezien. Het gaat tenslotte om de friet. Dun gesneden, krokante korst, maar heeft voor de rest weinig smaak. Buikvulling.”

 

 

Reacties