Voetbalvereniging CJVV brengt kwetsbaren in beweging Amersfoort

Foto: Stichting Life Goals

Op maandag 1 mei vindt de feestelijke opening plaats van het Life Goals project bij voetbalvereniging CJVV. Vanaf dan wordt er wekelijks wandelen, fitness, voetbal, kickboksen en tafeltennis aangeboden aan kwetsbare mensen in Amersfoort.

Voor wie?
Dit project is gericht op jonge mensen, die moeite hebben om te leren goed voor zichzelf te zorgen en op mensen die al hun hele volwassen leven moeite hebben om een normaal leven ingericht te krijgen. Mensen die op straat leven of daar vandaan komen. Mensen met psychische problemen en een langdurig zorg-verleden. Het gaat over de meest kwetsbare mensen in onze samenleving. CJVV en haar partners zijn van mening dat deze mensen het ook verdienen om hun ontspanning en plezier te vinden in sport en waar mogelijk via sport een stapje vooruit te komen in het leven.

Samenwerking
Om in contact te komen met de doelgroep is CJVV een partnerschap aangegaan met zorgorganisaties Kwintes, GGZCentraal en het Leger des Heils. Daarnaast zijn ook sportieve organisaties SRO en Xportliever aangesloten. Om de deelnemers goed te kunnen begeleiden tijdens de activiteiten zijn er de afgelopen maanden 10 mensen van deze organisaties opgeleid tot maatschappelijke sportcoaches. Zorgprofessionals en sportprofessionals werken in het project nauw samen, zodat de zorg en de sportieve kwaliteit van de activiteiten geborgd is.

Aanpak
De uitvoer van de activiteiten is gestoeld op een doorontwikkelde interventie van Stichting Life Goals. Dit houdt in dat de deelnemers door middel van sporten gestimuleerd worden om stapjes vooruit te maken. Niet alleen op het gebied van sporten/bewegen, maar ook sociaal gezien. Dit gebeurt door middel van life goals sessies en een monitoringssysteem waarmee de ontwikkeling van de deelnemers bijgehouden kan worden door de maatschappelijke sportcoaches. CJVV brengt kwetsbaren in beweging!

Deelnemen?
Op 1 mei gaat het project feestelijk van start met een welkomstwoord door de voorzitter van CJVV Peter Coenen en ook wethouder Hans Buijtelaar zal aanwezig zijn. Daarnaast zullen ook de verschillende activiteiten op deze dag starten, zoals wandelen, fitness, voetbal, tefeltennis en is er voor de deelnemers een gezonde maaltijd. Wie deel wilt nemen heeft mogelijk via de zorgorganisatie al een uitnodiging ontvangen. Heeft u geen uitnodiging ontvangen, maar wilt u graag aanwezig zijn en valt u in de doelgroep? Stuur dan een mail naar [email protected]

 

Reacties