Bewoners Pelikaanstraat ontvangen sleutel

Foto: De Alliantie

De familie Mahmutogullari is een van de nieuwe bewoners aan de Pelikaanstraat in de wijk Liendert. Zij ontvingen onlangs de sleutel en zijn blij met hun nieuwe woning.

‘Lekker ruim en we gaan hier met veel plezier wonen!’, aldus de heer Mahmutogullari. Inmiddels hebben alle huurders de sleutel van hun woning ontvangen en zijn alle woningen verhuurd. In totaal omvat de nieuwbouw aan de Pelikaanstraat 28 eengezinswoningen met twee woonlagen, een kap en een tuin, verdeeld over drie blokken.

Razendsnel verlopen bouw
In opdracht van de Alliantie startte aannemer Trebbe eind oktober 2016 met de bouw van deze eengezinswoningen en nauwelijks vijf maanden later startte de oplevering. Dit is het resultaat van het bouwsysteem. Er is gewerkt met een zogenaamd prefab bouwsysteem. Dit bouwsysteem is ontwikkeld om woningen in een heel snel productietempo met lage personeelskosten te kunnen bouwen. De woningen zijn vanaf begin november 2016 geplaatst op www.woningneteemvallei.nl.

Duurzaamheid
Deze woningen worden gebouwd met extra aandacht voor duurzaamheid. Deze duurzame woningen beschikken over zonnepanelen, waardoor huurders lagere woonlasten hebben. De Alliantie vindt het belangrijk dat huurders zo laag mogelijke woonlasten hebben.

Amersfoort Vernieuwt
Deze gebiedsontwikkeling is een onderdeel van het programma Amersfoort Vernieuwt. Met Amersfoort Vernieuwt werken de gemeente Amersfoort, woningcorporaties de Alliantie en Portaal aan betere buurten met goede woningen (www.amersfoortvernieuwt.nl/abcliendert.

Reacties