Wat gaat u doen met Koningsdag?

Foto: Publiek domein

Voor de meeste mensen betekent Koningsdag een dagje vrij en er op uit gaan met het gezin of met Koningsnacht doorzakken tot in de vroege uurtjes.. Weet u al wat u gaat doen met Koningsnacht en op Koningsdag?

Onze Lieve Vrouwetoren – 26 april
Stijg boven de drukte uit op Koningsavond door de Onze Lieve Vrouwetoren te beklimmen. De rondleidingen beginnen om 19.00 en 20.30 uur en kosten € 8,-, inclusief oranjebittertje na de beklimming. Reserveren kan via VVV Amersfoort.

Hoogland – 26 april
In Hoogland worden ’s avonds diverse optredens verzorgd bij de Eemruiters aan de Engweg met als hoogtepunt de vuurwerkshow. Vervolgens kan er gezellig geborreld worden.

Koningsnachtrun – 26 april
Koningsnacht sportief beginnen? Doe dan mee met de Koningsnachtrun, die om 20.30 uur begint op de Groenmarkt. Een social run van 5 kilometer door de binnenstad van Amersfoort met afsluitend live muziek. Inschrijven en meer informatie via deze link.

Koningsnacht in de binnenstad – 26 april
Gezelligheid genoeg in de binnenstad. Tot na middernacht kunt u genieten van live optredens, DJ’s en een Ouwe Lullen disco. De nacht doorhalen kan bij Kraft – Fluor of Club Funk.

Koningsdag Hoogland – 27 april
In Hoogland hoeft u zich niet te vervelen tijdens Koningsdag. Een ballonnenwedstrijd, kleedjesmarkt, puzzeltocht en heel veel muziek zijn maar een paar activiteiten op het programma.

Koningsdag Nieuwland – 27 april
In Nieuwland is er weer een spetterend Koningsdagfeest, met kleedjesmarkt, ballonnen en veel vertier voor de kinderen.

Koningsdag in de binnenstad – 27 april
De binnenstad van Amersfoort staat bol van de activiteiten. Van live muziek tot sportieve activiteiten zoals wandklimmen, een braderie, kleedjesmarkt en vertier voor de kleintjes. In De Nieuwe Stad kunt u terecht voor optredens van Amersfoortse artiesten, snuffel rond op de markt, of huur zelf een kraampje om spulletjes te verkopen.

Kleedjesmarkt Vathorst – 27 april
Zoals ieder jaar vindt in Vathorst een kleedjesmarkt plaats voor de kinderen. Er is een wijnterras en entertainment.

 

Reacties