Krachten meten in DierenPark Amersfoort  

Foto: DierenPark Amersfoort

Sterk als een tijger, balanceren als een ezel en rennen als een wolf… Tijdens de meivakantie wordt iedereen uitgedaagd door de dieren in DierenPark Amersfoort. “Je blijft je verbazen over wat de dieren allemaal kunnen”, zegt projectleider Hylke Steggerda.

Het dierenrijk blijft verrassen als het gaat om het bereiken van de meest uiteenlopende records. “De wallaby legt de lat wel erg hoog”, vertelt de projectleider. “Deze dieren kunnen drie keer hun eigen lengte springen; ik vraag me af of mij dat gaat lukken.” Het draait tijdens de DierenUITdagen zeker niet alleen om sportieve prestaties: zo worden bijvoorbeeld ook de ogen op de proef gesteld tijdens een test om een muis te spotten als een uil.

Tijdens de DierenUITdagen kan iedereen zijn krachten meten aan de dieren en zijn er de meest uiteenlopende oefeningen te doen. “Bij de olifanten leer je dingen omgooien met een slurf en op de renbaan ontdek je hoe snel de wolven zijn”, licht de projectleider toe “Hoogtepunt vind ik toch wel de enorme stormbaan waar je kunt klimmen, glijden en slingeren als een chimpansee.” Tijdens de meivakantie van 22 april tot en met 7 mei kan iedereen in DierenPark Amersfoort ontdekken wat de dieren allemaal in hun mars hebben.

Reacties