Opening POP-UP PoepPaleis

Foto: U CREATE

Woensdag 12 april is Nationale Poepdag. Op het Eemplein wordt het POP-UP PoepPaleis geopend.

Heeft u enig idee wat ‘goede poep’ is? Ontlasting zegt iets over uw gezondheid. Toch is praten over poep een taboe. Daarom wil het PoepPaleis praten over poep makkelijker maken, zodat problemen makkelijker opgespoord en verholpen kunnen worden. Het PoepPaleis is de eerste plek waar u alles over poep te weten kunt komen.

Goede poep is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Per jaar zijn er zo’n 100.000 kinderen onder behandeling van een (kinder)arts vanwege problemen met poepen. Vaak duurt dit jaren lang. Nederland kent bijna 2 miljoen buikpatiënten, die problemen hebben met de ontlasting.

Het PoepPaleis organiseert leuke en verrassende projecten, gericht op kinderen tussen de 8 en 14 jaar. Behalve een website en app is er in 2017 ook een eigentijds POP-UP PoepPaleis, dat van 12 tot en met 21 april op het Eemplein staat. Dat is een verrassende, kunstzinnige installatie met een interactieve spijsverteringsmuur. Het POP-UP PoepPaleis verplaatst zich in een zeecontainer door het land.

Het POP-UP PoepPaleis wordt mede mogelijk gemaakt door gemeenten Amersfoort en Utrecht. Zij zijn de eerste gemeenten die het POP-UP PoepPaleis ontvangen en openstellen voor hun scholen en burgers in april en mei van 2017.

Reacties