10e Luiaardloop in zomerse sferen

Foto: Amersfoort.nieuws.nl

Zondag 9 april vond alweer de 10e editie plaats van de Luiaardloop met een feestelijke finish in Park Randenbroek.

Terwijl de zon het de lopers flink lastig maakt, is het een feest in Park Randenbroek. Jaarlijks organiseert de buurt De Luiaard, die uit vijf straten nabij het Sportfondsenbad bestaat, de Luiaardloop voor de bewoners van dit wijkje. Vandaag stonden bijna 100 deelnemers aan de start voor de kidsrun, of een afstand van 3 of 7 kilometer.

Jong en oud, getraind hardloper of niet. Jaarlijks weet de buurt een groot aantal enthousiastelingen op de been te krijgen. Voor de één een serieuze aangelegenheid om een mooie tijd neer te zetten, voor de ander een uitdaging om het rondje van bijna 7 kilometer zonder te wandelen uit te rennen. En met de weersomstandigheden van vandaag was het een flinke kluif. Maar allemaal komen ze met een grote glimlach over de finish, opgezweept door de ritmische muziek van Bloco033 en de aanmoedigingen van het publiek.

Als iedereen gefinished is, krijgt iedereen persoonlijk zijn of haar medaille omgehangen. Een mooi buurtinitiatief, dat niet alleen het plezier in sporten een boost geeft, maar ook de saamhorigheid in De Luiaard vergroot.

Reacties