Amersfoorter veroordeeld voor smokkel 1000 kilo cocaïne

Foto: Publiek domein

Een 27-jarige man uit Amersfoort is in Engeland veroordeeld voor een omvangrijke drugssmokkel. Hij moet 12 jaar de cel in.

In augustus voer de Amersfoorter met twee andere mannen op een vissersboot, die bijna 1000 kilo cocaïne vervoerde. Allen kwamen donderdag voor de rechter in Bristol en werden veroordeeld. Een 68-jarige Ier kreeg zestien jaar celstraf, een 57-jarige Engelsman veertien jaar.

De mannen werden in augustus opgepakt, toen hun schip, de Bianca, in Britse wateren werd onderschept. Het schip was eigendom van de Ier, die het een paar weken eerder had aangeschaft om duikreizen naar Spanje te kunnen maken. Tijdens de onderschepping vervoer het schip 28 zakken cocaïne, die waren verstopt onder zakken zand. Een totaalgewicht aan 939 cocaïne met een straatwaarde van bijna 100 miljoen euro werd in beslag genomen.

De navigatie van het schip toonde aan dat het vanuit Engeland, via Het Kanaal de Atlantische Oceaan is opgevaren en ten zuiden van Ierland weer is omgekeerd, terug naar Engeland. Waarschijnlijk heeft de drugs overdracht op zee plaats gevonden.

Reacties