Planten in plaats van tegels in Amersfoortse tuinen

Foto: Hans Niezen

Met de actie ‘Lekker in je tuin’ roepen de gemeente Amersfoort en waterschap Vallei en Veluwe de inwoners van Amersfoort op om tegels te ruilen voor planten. Minder tegels en meer groen zorgen voor een beter leefbare stad die klaar is voor de toekomst.

Zaterdag 1 april 2017 hebben wethouder Menno Tigelaar en heemraad (dagelijks bestuurslid) Frans ter Maten van waterschap Vallei en Veluwe de aftrap van de actie verricht. De gemeente en het waterschap zijn aangesloten bij de landelijke ‘Operatie Steenbreek’. Doel van deze actie is om alle Nederlanders te stimuleren hun tuinen groener te maken.

Meer groen en minder tegels zorgen dat regenwater makkelijker in de bodem terechtkomt. Belangrijk nu er door de klimaatverandering meer piekbuien vallen en het regenwater sneller afgevoerd moet kunnen worden. Ook zorgen minder tegels en meer groen in de stad voor minder hittestress en meer kansen voor planten en dieren.

Website met tips en activiteiten
Op de website www.lekkerinjetuin.nl staan tips, activiteiten en voorbeelden voor een groene tuin, dak, gevel of balkon. Ook vindt u adviezen om regenwater op te vangen bij een hevige regenbui en met planten meer vogels, bijen en vlinders aan te trekken.

Reacties