Kleinkunst tijdens Mallejan Festival

Foto: Mallejan Festival

Op Tweede Paasdag,17 april, kun u de hele middag naar het theater in Amersfoort gedurende het eerste Mallejan Festival. Op negen locaties in de stad vinden ’s middags de voorstellingen plaats. Op elk van deze podia staat één artiest of groep, die drie keer optreedt. Afsluitend is de grote finale in De Flint, waar alle artiesten nog een keer langs komen.

Nederlandse kleinkunst
Het Mallejan Festival laat u kennis maken met Nederlandse kleinkunst. In de binnenstad van Amersfoort kunt u onder andere terecht bij De Observant, waar Andermans Veren Live op zal treden. Zij poetsen de juweeltjes van het Nederlandse theaterlied op. Er waait een frisse wind door de prachtigste melodieën en u wordt verrast met een nieuwe kijk op oude hits.
In het KAde CAFÉ treedt de zilveren winnares van het Amsterdams Kleinkunstfestival 2014, Yvonne van den Eerenbeemt, op met haar voorstelling Sirene over de ploeterende mens en zijn verlangen naar houvast. Yvonne schakelt moeiteloos van glasharde grappen naar wanhopige personages naar gevoelige liedjes.
Herman van Veen programmeerde één van de podia. Voor het Mallejan Festival heeft hij drie talenten gekozen: Sterre Konijn, Rikkert van Huisstede en Anna Serierse. Ze spelen samen en alleen op het podium van Theater De Lieve Vrouw.

Drie routes
U kunt kiezen uit drie routes met elk een eigen programmering:
– Route A: Theater de Lieve Vrouw – Lutherse Kerk – Miles
– Route B: Mannenzaal – Aegtenkapel – FLUOR
– Route C: De Observant – Theater de Lieve Vrouw – KAdE CAFÉ

Kaartjes
Bezoekers kunnen een routekaartje kopen. Met één routekaartje bezoekt u één van de drie mallejanroutes. Iedere route bestaat uit drie voorstellingen, die elk een half uur duren én de afsluitende finale voorstelling in De Flint. Deze duurt ongeveer vijf kwartier. Een kaartje voor een mallejanroute kost € 25,- en u hebt de keuze uit drie verschillende routes. Het is belangrijk dat de route op het kaartje wordt aangehouden. Wilt u een losse voorstelling bezoeken? Losse tickets worden enkel op 17 april op de locaties verkocht en zijn verkrijgbaar zolang de voorraad strekt.

Meer informatie vindt u op www.mallejan.nl.

 

 

 

Reacties