Chaos op de weg door afgesloten A1

Foto: Wikipedia/Michiel1972

Het was zaterdag chaos op de wegen rond Amsterdam en zondag wordt het niet veel beter. De A1 is tussen Diemen en Muiderberg het hele weekend dicht, tot maandagochtend 05.00 uur. Rijkswaterstaat vraagt weggebruikers goed voorbereid op pad te gaan en de aangegeven omleidingsroute op de snelweg naar Utrecht te volgen.

Automobilisten worden geacht om te rijden via de A2, A12 en A27. Maar ook daar werd het zaterdag druk. Volgens Rijkswaterstaat omdat er diverse evenementen waren en veel mensen er met het mooie voorjaarsweer op uit gingen.

Rond Utrecht stroopte het verkeer op omdat veel mensen naar het evenement Comic Con wilden en ook op de A2 liep het vast. Veel automobilisten kozen vervolgens voor een route binnendoor, maar dat bleek niet sneller. Ook daar liep het verkeer hopeloos vast. Rijkswaterstaat riep automobilisten op deze wegen te mijden.

Wie over de A9 en N236 via Weesp naar Hilversum wilde, had meer dan een uur vertraging. Bij Driemond was er geen doorkomen aan en liepen mensen over de snelweg en de afrit. Op beelden van de VerkeersInformatieDienst (VID) was te zien automobilisten soms achteruit reden op de vluchtstrook.

Vanuit Amersfoort/Almere is de A1 richting Amsterdam overigens wel gewoon open voor verkeer.

Ook zondag wordt er nog gewerkt aan de A1 en wordt weer grote drukte verwacht.

Reacties