Evita Talahatu naar EK Gewichtheffen

Foto: Peter Bauersachs

Nederlands kampioene gewichtheffen Evita Talahatu, trainster bij CrossFit Amersfoort, zal Nederland vertegenwoordigen bij het EK Gewichtheffen op 3 april in Split, Kroatië.

Op 18 februari werd Talahatu Nederlands Kampioene Gewichtheffen. Het is de eerste keer dat ze mee gaat doen aan het EK Gewichtheffen voor senioren (tot 34 jaar) en de voorbereidingen verlopen zeer voorspoedig.

Voordat de wedstrijd van start gaat, vindt er een weging plaats. De atleten worden op basis van gewichtsklasse en de opgegeven te liften gewichten ingedeeld. Talahatu zal op 3 april uitkomen in de klasse tot 53 kilo. Talahatu: “Dit jaar is mijn doel om ervaring op te doen en een top 15 plaats zou geweldig zijn!”

Talahatu is werkzaam als coach bij Crossfit Amersfoort en traint daar zelf ook. Zij wordt door de eigenaar van CrossFit Amersfoort, Erwin de Bruijn, gefaciliteerd in de trainingen en coach Marcus Hormus voorziet in de programmering en begeleidt de trainingen. “Ik train nu gemiddeld twee keer per dag en heb per week één volledige rustdag, maar deze laatste week voor het EK doe ik even een stapje terug,” vertelt Talahatu. “Ik moet zeggen dat ik nog nooit zoveel heb getraind. Je ziet mij nu dagelijks bij CrossFit Amersfoort, omdat ik het belangrijk vind om er routine in te krijgen. Mijn lichaam moet ook in een spannende wedstrijdsituatie kunnen knallen.”

Donderdag vertrekt Talahatu naar Kroatië, zodat ze eerst kan acclimatiseren. Vanaf 31 maart kan ze gebruik maken van de trainingsfaciliteiten aldaar. Zij zal tijdens haar EK-deelname begeleid worden door haar coach Pim Kokos.

Wie haar wil steunen kan een donatie doen via haar crowdfundingspagina en ontvangt een uniek shirt als dank.

 

Reacties