Speak up dear! in Amersfoort

Foto: Natalie Holwerda Mieras

Jezelf presenteren voor of in een groep is een fantastisch middel om je professionele zichtbaarheid te vergroten. Maar een vrouw die zichzelf profileert, moet balanceren op een smalle evenwichtsbalk. Als ze zich te dominant opstelt, wordt ze afgewezen omdat ze niet aardig genoeg is. Gedraagt ze zich weer te aardig, dan wordt ze niet serieus genomen.

Het heeft Hillary Clintons spindoctors heel wat slapeloze nachten gekost. Als ze te stevig optrad, vonden de kiezers haar onaantrekkelijk – maar als ze zich te vrouwelijk opstelde, ging het ten koste van haar gezag. Helaas beperkt dit dilemma zich niet tot de presidentskandidaten. Overal waar vrouwen werken, steken deze vragen de kop op. Deze interactieve lezing op zaterdagmiddag 1 april in de Sint-Joriskerk in Amersfoort laat je zien hoe je met dit dilemma af kunt rekenen.

  • Je ontdekt aan de hand van videobeelden waardoor uitstraling bepaald wordt. Waarom overtuigde Donald Trump wel en Hillary Clinton niet? Welke bekende vrouwen worstelen zichtbaar met hun gezag?
  • Je leert onderscheiden waarom vrouwen zich (onbewust) vaak tegen laten houden zich te profileren en zichtbaar te zijn in de organisatie.
  • Je leert eigen en andermans gedrag te lezen door in te zoomen op ‘The Big Two’, namelijkcompetentie en warmte.
  • Zelfpromotie en profilering is in het algemeen een issue bij vrouwen. Je krijgt inzicht in hoe zelfpromotie werkt en wat het belang ervan is.
  • Uit onderzoek blijkt dat vrouwen die zelfbewust gedrag vertonen, kans lopen op ‘backlash’; ze worden door andere mannen én vrouwen minder sympathiek gevonden. Je leert hoe je naast investeren op ‘competentie’ ook kan investeren in ‘warmte’ om zo optimaal draagvlak in je omgeving te behouden.

De lezing ‘Speak up dear!’ geeft vrouwelijke professionals de middelen in handen om zichzelf te profileren èn geaccepteerd te worden.

Natalie Holwerda-Mieras (1969) is co-auteur van het veelgeprezen boek ‘Speak up dear’ en mede-eigenaar van Nobbe Mieras trainingen, een bureau dat al 15 jaar toonaangevend is op het gebied van presenteren. Natalie heeft een achtergrond in het theater en verdiept zich intensief in wetenschap en psychologie. Ze publiceert samen met Farah Nobbe boeken en artikelen en vertaalt deze kennis door in snelwerkende, evidence-based trainingen die in korte tijd echte resultaten geven. Haar team bedient hiermee hoogopgeleide professionals in binnen- en buitenland.

Zaterdag 1 april 2017
14.00 uur – 16.00 uur, inloop vanaf 13.30 uur
€ 25,-
Sint-Joriskerk, Hof 1, Amersfoort

Tickets: http://www.altijdblijvenleren.nl/event/natalie-mieras-presenteert-speak-up-dear/

Reacties