Mijn Wooncoach succesvol

Foto: Publiek domein

In het afgelopen jaar hebben de wooncoaches van Omnia Wonen, Portaal en de Alliantie 25 ouderen geholpen bij het vinden van een woning passend bij hun levensfase en woonwensen.

Vanwege dit succes zetten de drie corporaties deze dienst voort. ‘Je merkt dat huurders het prettig vinden dat we persoonlijke aandacht geven’, aldus wooncoach Monique van de Walle. ‘Zo kunnen we samen kijken wat de mogelijkheden voor hen zijn.’

Welke diensten bieden de wooncoaches?
Mijn Wooncoach blijkt een goede toevoeging in de dienstverlening aan oudere huurders. De wooncoaches bieden begeleiding in de inventarisatie van woonwensen en kijken naar een passende oplossing, zoals een verhuizing, als de woning niet meer past bij de levensfase van de bewoners. Veel ouderen ervaren belemmeringen om hun verhuiswens om te zetten in een echte verhuizing. Ze zien vaak op tegen het vele regelwerk dat hiermee gepaard gaat en ontzorging is dan van groot belang. Denk hierbij aan uitleg van de werking van Woningnet, het inzichtelijk maken van het woningaanbod, het bekend maken met de regelgeving van het huurbeleid en het overzichtelijk maken van de verhuizing en het bijbehorende financiële plaatje.

Voor wie is Mijn Wooncoach bedoeld?
Alle huurders van 65 jaar en ouder, huurders die in 2017 65 jaar worden en woonachtig in Amersfoort, kunnen gebruik maken van gratis advies en begeleiding van een wooncoach. De wooncoach komt thuis op bezoek en een gesprek is gratis en altijd vrijblijvend.

Doorstroming
Mijn Wooncoach draagt positief bij aan de dynamiek op de Amersfoortse woningmarkt. Als een 65-plusser ervoor kiest te verhuizen, komt er een woning vrij voor een gezin. Dit gezin laat een woning achter voor een tweepersoonshuishouden. Op deze manier maken ook jongeren en starters meer kans. Meer informatie De Alliantie handelt alle informatie-aanvragen af. De wooncoaches Monique van de Walle en Lucie Sargent zijn te bereiken via 088 – 00 232 00 en [email protected] Het is ook mogelijk om een brief te sturen naar de Alliantie, t.a.v. Mijn Wooncoach Amersfoort, Antwoordnummer 778, 1200 VB Hilversum (een postzegel is niet nodig).

Reacties