Burgemeester opent parentshouses Amersfoort

Foto: Publiek domein

Een scheiding kan een diepe inpact hebben op uw leven en dat van uw kind(eren). Vaak moet daarbij één van de partners op zoek naar nieuwe woonruimte. Nog niet zo makkelijk op de krappe woningmarkt, zeker niet als u in de buurt van uw kinderen wilt blijven wonen.

Parentshouses biedt een tijdelijke oplossing voor ouders die gaan scheiden. Op zaterdag 18 maart opende burgemeester Lucas Bolsius twee parentshouses aan de Maanglans in Nieuwland. Een kindvriendelijke omgeving, die rust moet bieden aan de ouder en kind(eren). Parentshouses in Amersfoort is hiermee de tweede locatie in Nederland waar tijdelijke huisvesting wordt geboden.

De organisatie richt zich in eerste instantie op Amersfoort-Noord. De woningen bieden plek aan zes ouders, die in scheiding liggen en hun kind(eren). Een ouder huurt in de woning een gestoffeerde en gemeubileerde zelfstandige woonruimte. De huurprijs is inclusief water, gas, elektra, internet, verzekeringen, afschrijving meubilair en onderhoud van de woning. Een ouder kan maximaal een jaar woonruimte in een parentshouse huren.

De kracht van parentshouses ligt in het feit dat het een zelfstandig georganiseerde organisatie is en er met lokale partijen wordt samengewerkt: gemeente, kerken, wijkbeheerteams en een groot team aan vrijwilligers. Bewoners kunnen begeleiding en ondersteuning krijgen bij het vinden naar andere woonruimte, etc. Dit gebeurt in een rustige en kindvriendelijke omgeving, zodat de impact van de scheiding voor de kinderen minder groot is, omdat de vertrekkende ouder in de buurt blijft wonen en beide ouders tot rust kunnen komen.

Meer informatie over parentshouses Amersfoort of wilt u weten of u in aanmerking komt voor woonruimte? Bezoek dan de website www.parentshouses.nl.

Reacties