Kennismakingscursus Imkervereniging

Foto: Wichert van den Brink

Imkeren is hip en noodzakelijk en steeds meer imkers houden hun bijen in de stad. De rotstuin, die de stad heet, is een voedselrijke plek voor de bijen. Op enkele plekken zijn al kasten te zien en op sommige plekken zijn bijen ook in de stadsmuur gaan wonen. Ze wonen er niet alleen. In de zomer kunnen ze er met 30.000 tot 40.000 halfzusjes en broertjes wonen.

Altijd al benieuwd geweest wat er in de kast of in de stadsmuur gebeurt? Weten hoe een koningin zorgt voor voldoende nakomelingen en waarom er soms een grote zwerm bijen te zien is?

Een bijenkolonie zit geweldig in elkaar. Veranderingen in de omgevingstemperatuur zorgen ervoor dat de bijenkolonie zich aanpast. Bij het kouder worden in de wintermaanden kunnen bijen 6 maanden oud worden. Bij het lengen van de dagen en in de zomer mag je blij zijn als bij als je zes weken oud wordt.

Imkervereniginging Eemkwartier organiseert voor belangstellenden twee avonden waarin Jan Piet Frens u meeneemt in de fascinerende wereld van de honingbij. Er zijn nog enkele plekken vrij om een kijkje te nemen in de wereld van de honingbij.

Woensdagavond 15 en 22 maart van 20:00 tot 22:00 uur
Groene Huis, Schothorsterlaan 21, Amersfoort
Kosten € 10,00 voor twee avonden.
Inschrijven kan via een mail naar [email protected]

Reacties