112

Amersfoortse fotograaf verdacht van ontucht

Foto: Publiek domein

Vandaag moest de 45-jarige Francisco G. zich voor de rechtbank verantwoorden. Hij wordt verdacht van het plegen van aanranding en verkrachting van acht jonge vrouwen.

De vrouwen, waarvan een deel minderjarig is, stonden model voor de fotograaf. Tijdens de fotoshoots, waarvan er zeven in Amersfoort en één in de Domincaanse Republiek plaatsvonden, sloeg de fotograaf toe. Hij beloofde de vrouwen een modellencarriere, liet ze sexy poses aannemen en vroeg ze flirterig en extravert te zijn. Eén van de modellen moest sexy poses aannemen, terwijl ze enkel lingerie droeg. G. betastte haar. Andere slachtoffers smeerde hij in met olie en één meisje werd in haar slaap aangerand.

Bureau Hengeveld besteedde in haar uitzending van woensdag aandacht aan de zaak. G. kwam vandaag voor in een voorbereidende regie-zitting. De inhoudelijke behandeling en strafeis komen later aan bod. G. wacht de zittingen in vrijheid af.

Waarschuwing
Veel jongen meiden hebben de droom model te worden. Via internet komen ze in contact met fotografen en modellenbureaus, die niet allemaal zuiver zijn. Stichting Meldpunt Modelfotografie waarschuwt voor louche praktijken en onzedelijke voorstellen. Vermoed u misstanden, (seksuele) intimidatie of misbruik? Neem dan contact op met de het meldpunt. Bij delicten kunt u aangifte doen bij de politie.

Reacties