Stemwijzer van #BOOS Polertiek App helpt jongeren kiezen

Foto: YouTube #BOOS Polertiek

Jonge kiezers bestempelen politiek regelmatig als saai of niet de moeite waard. Het gevoel is terecht, want de meeste gespreksonderwerpen binnen de Tweede Kamer zijn dan ook niet bepaald relevant of herkenbaar voor de jongeren. BNN presentator Tim Hofman laat van zich horen met zijn #BOOS Polertiek App.

Over ruim een week lopen we hopelijk allemaal richting de stembus. Ondanks de debatten met verschillende partijleiders, één op één interviews, prikkelende talkshows en ‘overtuigende’ verkiezingsspotjes is toch het merendeel van de kiezers nog in dubio over welk hokje er precies rood gekleurd zal worden. Jongeren zijn de ergste twijfelkonten én het grootste deel niet-stemmers.

Jeugd doet er wél toe
Een tijdje geleden is de populaire BNN-presentator Tim Hofman zijn eigen YouTube show gestart, genaamd #BOOS. Om ervoor te zorgen dat jongeren zich meer gaan interesseren voor politiek en tegelijkertijd het aantal niet-stemmers in te perken, begon hij zijn serie #BOOS Polertiek. Hofman spreekt bekende politici zoals Wilders, Roemer en Kuzu over onderwerpen die de jeugd wél aanspreken. Ook handig, én leuk: de #BOOS Polertiek App. In de app zit een kieskompas, die je aan de hand van stellingen vertelt welke partij het meest overeenkomt met jouw visie op Nederland. De stemwijzer, maar dan speciaal voor jongeren. Zeker een poging waard!

Download hier de app voor iPhone en hier voor Android.

Reacties