Jonge sitatoenga’s zetten eerste stapjes buiten in DierenPark Amersfoort

Foto: DierenPark Amersfoort

De twee sitatoenga-jongen uit DierenPark Amersfoort hebben hun eerste stapjes op de savanne gezet. “Het begon wat aarzelend, maar al snel liepen de kleintjes vlot naast hun moeders”, vertelt hoofdverzorger Willem Verdonck.

Voor openingstijd gingen de deuren naar de savanne open en kwamen de jongen onder begeleiding van de moeders naar buiten. “Zo’n jong ziet voor het eerst een uitgestrekte savanne met water, zandheuvels en bomen”, zegt de hoofdverzorger over de eerste kennismaking met de buitenwereld. “Natuurlijk is dat even wennen, dat maakt een imposante indruk.” De twee kleintjes werden eind december twee dagen na elkaar geboren en zijn nu voor het eerst samen buiten.

Sitatoenga’s zijn afleggers, wat betekent dat de moeder haar jong op een veilige plek achterlaat en vervolgens weer opzoekt om te voeden. “Een waterplas op de vlakte buiten trok meteen de aandacht van de nieuwelingen ”, vertelt de hoofdverzorger. “De kleintjes waren nog geen twee minuten buiten of zij stonden al met hun hoefjes aan het water”. Naast sitatoenga’s leven er ook giraffen, zebra’s en parelhoenders op de savanne in DierenPark Amersfoort.

Reacties