Burgemeester reikt Sint-Jorispenning uit

Foto: Amersfoort.nieuws.nl

Op 7 maart 2017 ontvingen Cis Heidenrijk–Osendarp en wijlen Leo Heijdenrijk, initiatiefnemers en oprichters van het Mondriaanhuis, de Sint-Jorispenning van de stad Amersfoort uit handen van burgemeester Lucas Bolsius.

Cis en Leo Heijdenrijk hebben een belangrijke bijdrage geleverd aan het bevorderen van de bekendheid van Amersfoort als geboorteplaats van Piet Mondriaan en aan het behouden van waardevol cultureel erfgoed van Piet Mondriaan en de kunstenaarsgroep De Stijl. Het initiatief tot de oprichting van het Mondriaanhuis is een cruciale stap geweest in dat proces.

Burgemeester Bolsius: ”Al vanaf het eerste begin waren Cis en Leo Heijdenrijk overtuigd van de betekenis en het belang van het Mondriaanhuis. Eén van de belangrijkste historische panden van Amersfoort was verbonden met een iconische wereldnaam in de beeldende kunst: Piet Mondriaan. Met de aankoop van het pand en de oprichting van het Mondriaanhuis hebben zij het geboortehuis van Mondriaan, het schoolgebouw waar zijn vader directeur was, behouden voor onze stad én voor het land”.

Het Mondriaanhuis is na het initiatief van Cis en Leo Heijdenrijk in 1994 geopend voor het publiek en is uitgegroeid tot een museale beleving voor jong en oud. Na een verbouwing wordt vanmiddag het Mondriaanhuis officieel heropend.

Bron: gemeente Amersfoort

Reacties