Spiegelkarper project Valleikanaal/Eem

Foto: Vis en Zo

Op zaterdag 4 maart zijn er op drie plekken in het Valleikanaal en op één plek in de Eem spiegelkarpers uitgezet door Sportvisserij MidWest Nederland. In totaal zullen er vijf jaar lang één keer per jaar 95 spiegelkarpers uitgezet gaan worden.

De hengelsportverenigingen die aan dit project meewerken zijn: HSV ‘De snoekbaars’ uit Soest, HSV ‘De rietvoorn’ uit Veenendaal, HSV ‘Ons genoegen’ uit Woudenberg en HSV Amersfoort. De leverancier van de karpers is Viskwekerij Vandeput (België )  Het gewicht van de uitgezette karpers is ongeveer 2 kg. De uitzetting in het stuk Valleikanaal van HSV Amersfoort heeft plaats gevonden ter hoogte van de parkeerplaats van de Brugkerk nabij de kruising Schuilenburgerweg en Ringweg-Randenbroek.

Er zijn zo’n 25 karpers uitgezet, die stuk voor stuk geregistreerd zijn. De uitzetting liep iets vertraging op, maar vond uiteindelijk plaats tussen 14.00 n 16.00 uur. De aanwezigen konden ondertussen genieten van een bakje koffie met koek. De vrijwilligers die aanwezig waren, hielpen alle met de uitzetting. De karpers werden uit de vrachtwagen gehaald en in een provisorisch badje geplaatst, waar ze werden gefotografeerd en gemeten. Dit in verband met het controleren van hoe ze zich ontwikkelen en waar ze zich bevinden als ze worden gevangen en weer worden losgelaten (catch and release). Hierna werden ze voorzichtig naar het water gebracht en vrij gelaten. Meer zien? Bezoek dan de facebookpagina van Vis en Zo.

Reacties